Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Help! No Power, 6 Month Old ,soundboard 3.0

Help! No Power, 6 Month Old ,soundboard 3.0 1 week 3 days ago #89588

  • Domfletch1986
  • Domfletch1986's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 2
Good Morning,

I was hoping I would get some advice / help on this forum or perhaps a response from the Saberforge team on this issue who are yet to reply to my emails.

I have a tier 3 prodigy light saber with a 3.0 soundboard, and was purchased October last year (so around 6 months old).

This item is practically in mint condition and only been turned on a handful of times as is used as a display ornament and the odd cosplay event.

Yesterday, I went to power on the device and there was no power, when pressing the button the device did not respond. I attempted to recharge the device and nothing occurs. No flashing light indicating charging, nothing, it literally appears bricked. As the item is well within warranty I haven't even attempted in removing the c-clip to examine the battery.

Now, I a UK based, so is returning this to Saberforge for fixing even viable? Given the costs I will incur here, simply just paying for all postage and packing there and back. Also what about the import and handling fees? will I have to cover these again, as these are around $100 at this side alone.

Needless to say I could probably fix this myself, but given the amount of money I have given saberforge for this product, for the current alleged very poor return, I'm needless to say extremely disappointed and would really optimally seek a fix from them.

If anyone could advise on the next course of action and most 'cost effective' course of action I would be greatly appreciated.

Regards

Dominic
The administrator has disabled public write access.

Help! No Power, 6 Month Old ,soundboard 3.0 1 week 3 days ago #89599

  • Rhyno
  • Rhyno's Avatar
  • Online
  • Platinum Member
  • MTFBWY
  • Posts: 453
  • Thank you received: 130
Hi Domfletch1986
Sorry to hear of your issues
Have you tried connecting to a PC?
If you can connect, reflash the firmware
That usually fixes any issues.

Also when you charge don’t charge with wall charger, charge through PC
There is no Light, There is no Dark, There is only the Force!
Last Edit: 1 week 3 days ago by Rhyno.
The administrator has disabled public write access.

Help! No Power, 6 Month Old ,soundboard 3.0 1 week 3 days ago #89600

  • Domfletch1986
  • Domfletch1986's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 2
Thanks for the reply.

Unfortunately not, the computer doesn't pick up the device when being plugged it.
The administrator has disabled public write access.

Help! No Power, 6 Month Old ,soundboard 3.0 1 week 3 days ago #89606

  • Rhyno
  • Rhyno's Avatar
  • Online
  • Platinum Member
  • MTFBWY
  • Posts: 453
  • Thank you received: 130
I’m assuming it’s a win10 64bit machine?
Install the driver or reinstall it, it’s in the SC3 folder
There is no Light, There is no Dark, There is only the Force!
The administrator has disabled public write access.

Member Login

Latest Posts

    • Shipped! Saberforge Legac... (1 Posts)
    • Today I got an email from Saberforge that my Legacy Monarch has shipped! After eleven months of lead...
    • Saber Selfies (307 Posts)
    • Really channeling the dark side with this one! [attachment] Like I said on my DST post,...
    • Pink Dual Tone Talon (12 Posts)
    • Quote: So how did you get the silver emitter prongs? Did they charge you for it? No extra charge. I...

More Topics »

Forum Statistics

  • Total Users: 6835
  • Latest Member: ValkyrieGondul
  • Total Posts: 69.1k
  • Total Topics: 5825
  • Total Sections: 24
  • Total Categories: 145
  • Today Open: 2
  • Yesterday Open: 4
  • Today Answer: 8
  • Yesterday Answer: 31